Нов радар засича скоростта на пътя
Нов радар засича скоростта на пътя / netinfo

Стационарна камера, монтирана на пътя от края на магистралната отсечка в посока Бургас, след бензиностанция "Ромпетрол", е в експлотация от края на март. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км / ч., като за първата седмица от стартиране на контролната дейност са фиксирани над 700 нарушения, съобщиха от полицията.
С новия радар общо на територията на Бургаски регион работят стационарните камери стават пет - две от тях са разположени по пътя Бургас - Созопол, на познатите места - спирка "Моряк" и кръстовището за с. Атия, други две - на пътя Бургас .- Несебър - в участъка след бензиностанция "Жезъла" и на с. Ахелой. Петата най-нова камера е монтирана преди Бургас, непосредствено след бензиностанция "Ромпетрол".
Освен стационарните, на територията на Бургаска област работят три мобилни камери, монтирани в необозначени автомобили на "Пътна полиция" - две от тях работят на територията на Бургаска община, а третата - на територията на Несебърска община. Предстои въвеждането в експлоатация на още пет мобилни камери, които да обхванат вътрешността на региона, главния път София - Бургас и пътя за Царево.