Министър Найденов: Козунак се меси лесно, мога го и аз
Министър Найденов: Козунак се меси лесно, мога го и аз / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Министър Найденов: Козунак се меси лесно, мога го и аз
52092
Министър Найденов: Козунак се меси лесно, мога го и аз
  • Министър Найденов: Козунак се меси лесно, мога го и аз

„Козунак се меси лесно. Мога го и аз" – това призна във Варна министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той изрази недоумение как може българските дами да не умеят да месят обредния хляб.

Вчера земеделският министър препоръча на домакините сами да си замесят козунаците по Великден, вместо да ги купуват от магазините. „Казах го не толкова като шега, а като призив да запазим и възродим тази традиция. Няма нищо по-хубаво от това на Великденската трапеза да се сложи нещо, направено вкъщи. Нека нашите съпруги, дъщери да се научат", призова днес министърът. Според него домашният козунак със сигурност ще бъде по-евтин, по-истински и по-вкусен, когато освен продуктите, в него се вложи и хубаво настроение.

В седмицата преди Великден големите търговски вериги ще предложат промоции на яйцата, прогнозира министър Найденов. По думите му стойността на едно яйце, когато излезе от фермата, е 18 стотинки, а след надценката неговата стойност не би следвало да надвишава 30 стотинки.

Яйцата ще са качествени, а агенцията по безопасност на храните е най-силно работещият орган в момента в министерството. „Там, както се казва, лабаво няма", отбеляза още Найденов.

Mинистърът на земеделието и храните посети Варна, за да се срещне с рибарите от задържания в Румъния български кораб. Плавателният съд се завърна в родината, след като почти година бе задържан.