Обрат по делото „Белнейски”?
Обрат по делото „Белнейски”? / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Обрат по делото „Белнейски”?
52080
Обрат по делото „Белнейски”?
  • Обрат по делото „Белнейски”?

Обрат по делото "Белнейски" - родителите на зверски убитите Христина и Росица поискаха ново разглеждане на случая. Според тях осъденият Лазр Колев не е единственият съпричастен към убийството, а е имал и трима съучастници. Според Фани и Стоимен Белнейски истината не е излязла наяве.

Висшите магистрати трябваше да решат дали да потвърдят доживотната присъда без право на замяна, наложена на обвинения за убийството на сестрите Лазар Колев.

Пред магистратите Фани Белнейска заяви, че се отказва от адвоката Иво Найденов, който е техен защитник от самото начало на процеса в Пазарджик. Малко след като каза това, тя припадна в залата.

Обрат по делото Белнейски
netinfo

Иво Найденов заяви пред медиите, че случилото се е изненада за него и не е знаел за решението на клиентите си. Според него вероятно някой е говорил с тях преди заседанието. Вероятно близки на подсъдимия са се опитали да манипулират тези хора, което е тъжно, посочи още адвокат Найденов. Той и присъстващите в залата коментираха, че родителите на убитите момичета са "купени", за да кажат това. Адвокат Найденов защитаваше семейството без хонорар и си тръгна обиден от сградата на съда.

Стоимен Белнейски заяви пред медиите, че има много неща по делото, които не са станали ясни по време на процесите в Пазарджик и Пловдив. Той подчерта, че взетото решение е за това, защото искат цялата истина и всички замесени в убийството на децата им да излязат наяве. По думите му е очаквал Лазар Колев да признае вината си и да посочи съучастниците си на последна инстанция.

Обрат по делото Белнейски
netinfo

Последните думи на 31-годишния Колев пред съда бяха, че е невинен. Неговата майка Мариана Тодорова заяви, че някои хора си играят и с двете семейства. „Те най-накрая разбраха, че са лъгани. Лазар е невинен", каза още майка му. Тя отрече категорично някой от семейството й да се е срещал с Фани и Стоимен Белнейски. Според нея след случилото се днес има надежда за сина й.

Фани Белнейска категорично отрече, че със съпруга й са купени. Тя заяви, че Лазар категорично е виновен, а съучастниците му са трима, но не знае имена.

Преди това в съдебна зала адвокатите Марковски - баща и син, поискаха отвод на един от съдиите по делото с мотива, че е от Пловдив и е предубеден. В пледоариите си те още веднъж подчертаха, че по делото липсват основните доказателства - мястото, времето и начина на убийството на сестрите Белнейски.

Върховният касационен съд трябва да се произнесе с решение в срок до месец.

Обрат по делото Белнейски
netinfo