Бирата замъглява женската преценка за мъжете
Бирата замъглява женската преценка за мъжете / снимка: sxc.hu

След пет бири всеки мъж изглежда достатъчно привлекателен в очите на повечето жени, показват резултатите от ново британско проучване.

След няколко питиета не само светът ви се вижда по-красив, но и всеки индивид от срещуположния пол, намиращ се наблизо. Това явление е характерно не само за мъжете, но и за нежния пол, установиха учените.

Според резултатите от ново проучване жените са дори по-склонни да се заблуждават за външния вид на срещуположния пол след няколко питиета. Сложат ли "бирените очила", съзнанието на дамите става силно замъглено откъм правилна преценка за външния вид на околните.
Според учените при феномена "бирените очила" е необходима най-малко бира и половина, за да замъгли преценката за привлекателността на срещуположния пол, посочва БГНЕС.

В изследването са участвали 100 мъже и жени. Представителките на слабия пол, които изпили по една водка например, по-трудно определяли кое лице е симетрично и привлекателно, за разлика от "трезвите дами". "Жените, които употребили алкохол, често смятат асиметричните лица за симетрични и обратното", обясни ръководителят на изследването Люис Халси.