Жестоко убийство в Благоевград, мъжът звънял на майка си: „Заклаха ме”
Жестоко убийство в Благоевград, мъжът звънял на майка си: „Заклаха ме” / снимка: DarikNews.bg, Дарик Благоевград
Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов
51931
Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов
Жестоко убийство в Благоевград, мъжът звънял на майка си: „Заклаха ме”
Цветан Цветанов
  • Директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов
  • Жестоко убийство в Благоевград, мъжът звънял на майка си: „Заклаха ме”
  • Цветан Цветанов

Мъж беше открит мъртъв в дома му в ж.к. „Еленово” в Благоевград, след като звъннал на майка си с думите „заклаха ме”. Жертвата е 41-годишният Димитър Сукалински-Банскалията, председател на фен клуб „Пирин - Реален”.

За тежкото престъпление пред Дарик потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Георги Костов.

Окървавеното тяло на Сукалински е било открито в четвъртък около 22.00 ч. Преди това той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на тел. 112. Около 20.30 ч. Сукалински се обадил на свой приятел с думите „Помощ, помощ”. По същото време успял да звънне и на майка си с думите „заклаха ме”.

Мъжът е бил намерен мъртъв в коридора на жилището, а вратата била заключена отвън. Димитър Сукалински бил с дълбока рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени вероятно при опита да се предпази от ножа на нападателите си. Мъжът е починал от кръвозагуба.

Пред следователите близък до Сукалински разказал, че към 19.00 ч. мъжът казал, че „има работа с едни момчета” и тръгнал да се прибира в апартамента си. Според съседи убитият се качил в апартамента си с двама души.

По случая е уведомена Окръжна Прокуратура-Благоевград и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава. Сукалински е известен на полицията с множество криминални прояви, свързани с футболно хулиганство и измами, обясни пред Дарик Лалко Пъдевски от ОД на МВР-Благоевград. Неофициални информации свързват Банскалията с лихварство, преди години е работил и за застреляния сенчест бос Васил Горчев-Кьоравия.

Димитър Сукалински не е подавал жалби за заплахи в полицията, каза още Пъдевски. 

Тялото на жертвата е транспортирано за аутопсия в моргата на МБАЛ-Благоевград. Мобилният телефон на Сукалински е иззет, за да се установи с кого е разговарял в деня на убийството.

Работи се по две версии за убийството на Банскалията, обяви пред журналисти в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов, но не пожела да ги конкретизира. "Колегите имат определена насоченост към определени лица, но няма задържани. Този случай е доста тежък, но съм убеден, че скоро ще има резултат", увери министър Цветанов.