Македонският президент откри първия Mr.Bricolage в Скопие
Македонският президент откри първия Mr.Bricolage в Скопие / снимки: DarikNews.bg

В присъствието на изпълнителния директор на Дарик радио Радосвет Радев, президента на Република Македония Гьорге Иванов и кмета на Скопие Коце Траяновски тържествено беше открит първият магазин от веригата Mr.Bricolage в македонската столица.

Българо-френското дружество "Доверие Брико" АД стъпи и на македонския пазар с дебютен обект на площ от 3000 кв.м. В столицата има процес на модернизация, оживено е строителството, а именно от това се възползва и компанията, която държи правата на марката на Балканския полуостров. Инвестицията само в първия магазин в Македония възлиза на 1,5 милиона евро - в стоки и оборудване.

Първата копка на сградата бе направена през април миналата година, а днес магазинът започна своята работа за всички, живеещи в долината на река Вардар и подножието на планината Водно.

 

Македонският президент откри първия MrBricolage в Скопие
netinfo

Тържественото откриване в присъствието на стотици гости продължи около 2 часа, като започна с освещаване, а след това гостите се насладиха на изпълненията на струнен октет и хор от 150 души.

Първата реч беше на Благоя Пискачев, който е изп. директор на "Брико Македония" - дъщерно дружество на "Доверие Брико" АД. "Ще се постараем да изпълним всички желания на клиентите ни, като им предложим качествени продукти и услуги на добра цена. Ще окажем индивидуално внимание на всеки проект и ще помогнем в осъществяването на всяка идея за по-уютен дом", каза Пискачев.

Изпълнителния директор на фирмата "Доверие Брико" АД Андрей Евтимов, която държи правата на френската марка за България, Сърбия, Македония, Албания, Косово и Черна гора, пък не скри: "Навлизането ни в Македония беше следващата логична стъпка от стратегията на веригата в Източна Европа. Тук ще интегрираме нашата успешна формула: с грижа за дома и градината на разумни цени под един покрив, съчетано с професионален съвет и приятна атмосфера при пазаруване".

От френска страна в Скопие бе Ив Пудю, мениджър международна експанзия на Mr.Bricolage.

Радостни от първия магазин в Скопие от типа "направи си сам", насочен към хора, които търсят продукти за леки ремонти и ежедневни нужди за дома, бяха още посланикът на България в Македония Ваня Андреева и посланикът на Франция в Македония Жан Клод Шлумберже.

Македонският президент откри първия MrBricolage в Скопие
netinfo

Всички ВИП гости направиха обиколка из магазина, като разгледаха широката гама от над 30 000 артикула в секторите електричество, железария, дърво, подови настилки, баня, градина, бои и лакове. Продуктите са селектирани прецизно, за да отговарят в най-висока степен на пазарните тенденции в Македония и качество на добри цени.

Амбициите на "Доверие Брико" АД са това да не е единственият магазин в Македония и веригата трайно да се установи на местния пазар. До 5 години се очаква откриването на още 5 подобни в страната с търговска площ от 1000 и 2000 кв.м.

Българската компания оперира 10 магазина в родината - София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе и Добрич, също така 2 в Сърбия, като много от доставчиците в Сърбия и Македония са български компании.

Македонският президент откри първия MrBricolage в Скопие
netinfo