Благоевград

Свалиха от пост горския шеф Йолев

26 март 2012 17:22 | Автор: Любима Калпачка

Свалиха от пост горския шеф Йолев
© Дарик - Благоевград  

Отстраниха от директорския пост в Югозападното държавно горско предприятие в Благоевград Александър Йолев.

Заповедта за уволнение е подписана днес от земеделския министър Мирослав Найденов, съобщиха за Дарик.

Топли връзки с хора от БСП и ДПС, уреждане на партийни фирми с обществени поръчки и безпринципно кадруване, са част от отправяните обвиненията срещу директора Йолев.

За свалянето на горския шеф настояваха от месеци 8 от 14-те структури на ГЕРБ в Благоевградско, чрез мотивирани декларации, адресирани до Изпълнителната комисия на управляващата партия и областното ръководство, в лицето на Костадин Хаджигаев.

Срещу Йолев най-яростно се изправиха партийнтите централи на ГЕРБ в Петрич, Благоевград, Разлог, Гърмен, Хаджидимово и Кресна.

Все още не е ясно кой ще заеме престижния директорски пост в държавното ведомство.Етикети: Благоевград, Югозападно горско предприятие, Александър Йолев, министър Мирослав Найденов

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »
#13

anonimen - 27.03.2012 г. 20:00:32

А Мая Радева кога?

#12

кюстендилец - 27.03.2012 г. 11:25:10

Този Йолев има една голяма заслуга. Освободи кюстендилските гори от приматото Миленков.
Пуров , това отпред е написано от него. Той се скъса да те уличи в нещо но няма какво да намери и за това сега пише фантазий за милиони. Скоро ще ти пратиме една информация за негови кражби от горското.
Ако не го искараш на показ за съд , ти си най - големия наивник и глупак и т.н.
За тоя има истински факти за кражбите.
Свидетелите сме много и сме да се кара до край.

#11

а сега - 27.03.2012 г. 08:48:20

Дано въртящите се във въздуха кандидати за негови заместници Дамян Дамянов и Илия Симеонов не са верни, щото няма да има никакво развитие, и двамата са ветерани в провалите и куци коне.

#10

до Министъра - 27.03.2012 г. 08:26:48

Сметната палата веднага трябва да влезе на проверка в ЮЗДП, Йолев не бива безнаказано да се скатава. Само в пресата има достатъчно информация за наказателно преследване на това лице, или ще създадем още един Пуров -изъм.

#9

а Васил Пуров - 27.03.2012 г. 08:06:18

Последното назначение на Йолев бе да върне като директор в ДЛС Осогово скандалния Васил Пуров, отсранен от това правителство за крупни злоупотреби. Да припомним, че като държавен директор той успя да стане милионер, като регистрира няколко фирми на свое име и приватизира голяма част от стопанската дейност на стопанството на което беше директор, той беше и основния спонсор на ДПС и БСП в Кюстендил, като междувременно построи частен хотел в Осогово и стана горд собственик на недвижими имоти за милиони, както и доста гори от заменките, и всичко това, докъто беше директор на горското - един светъл пример за прокуратурата и НАП

#8

браво - 27.03.2012 г. 07:59:19

Дано сега сложат грамотен човек, който е влизал в гора. Сред изгонените от Йолев има достатъчно такива, той затова ги и махна, за да не се чувства непълноценен.

#7

един - 27.03.2012 г. 07:56:59

С Йолев се свързват най-мрачните месеци в историята на горското стопанство в Югозапада. Започна с отсраняване на 20 директори, голяма част от тях само защото не му ходеха по задника и не го възхваляваха. Практически спря дърводобива в региона и с месеци остави /и до днес/ хиляди без работа. Назначи в централата в Благоевград все кадри изгонени от всякъде, като Никола Янев - едно недоразумение на лесовъдството и природата, Каписъзка - все още никой не е разбрал в какво е експерт тя, и мн други. На практика той пое работещо предприятие, което съсипа, раздавайки напътствия от някоя ресторантска маса.
Поздравления за тези които го отстраниха.

#6

а Дамянови - 27.03.2012 г. 07:51:16

Скандалното семейство Дамянови, за което ние писахме десетки статии, за което Нова телевизия излъчи два филма се върна отново в своето царство - ловната резиденция Витошко - Студена.
Тази шокираща новина разбра zaPernik.com. Новата шефка на любимата Тато-ва резиденция е Сашка Дамянова - съпруга на Дамян Дамянов - махнатия след серия скандали и далавери дългогодишен управник.

Доста от служителите в планината са бесни. "Гласувахме за ГЕРБ, защото се надявахме да махнат Дамянови, които още от времето на комунизма са там. Явно и Бойко Борисов не може да се справи с него и родата му", ядосват се работниците.

#5

а тези - 27.03.2012 г. 07:50:25

Премиерски заплати в ЮЗДП Благоевград. Корупция или злоупотреба?

Дата: 21-12-2011 12:42
Читатели : 348
Директорът на Югозападното горско предприятие Александър Йолев след като принуди служителите в подчинените му 37 горски и ловни стопанства да носят дрехи втора употреба /фактурирани предвидливо като рекламни облекла/, забърка нов скандал в горската сфера, като даде премиерски заплати на двама свои приближени, които освен негови началници се оказаха и негови подчинени.
Предприятието се управлява от борд на директорите в състав Камелия Каписъска – председател, Петър Савев и Александър Йолев- членове. Оказа се обаче , че от 12.07.2011г. Савев е назначен от Йолев и за директор на ДГС Брезник, като оттогава съвместява и двете платени държавни длъжности и се радва на доходи от заплати по големи от премиера. Това явно не стига на Савев, но същия е вдигнал двойно заплатите на служителите си в Брезник, за да може по силата на нормативната база да си осигури и на себе си максимална заплата там - 8 минимални заплати, с което предизвика поредното недоволство в горските среди. Да припомним и скандалното му участие в разкритията на една от националните медии, като основен „дърпач” на макети на диви свине в ловно стопанство Витошко-Студена преди година. Подобна е и ситуацията с Камелия Каписъска, която в момента е и началник отдел вътрешен контрол в ЮЗДП, и която за заслуги , за разкрити „злоупотреби” при извършени под нейно ръководство проверки, довели до отстраняването на десетина директори на стопанства се радва сега на премиерски доходи и председателско място в борда. Абсурдното в случая е, че тя смени на този пост А.Антов, под претекст именно за конфликт на интереси .
Така на практика Александър Йолев си осигурява еднолична власт в държавното предприятие, като превръща колективния орган за управление в едноличен , като на практика неговите началници са на заплата при него. Как гледа на това вицепремиера Дянков, на фона на призивите му за икономии и прозрачност в публичната сфера е загадка. Факт е обаче, че за явния конфликт на интереси е запознат Министър Найденов, който за сега пази мълчание. Дали слуховете, за чадъра над Йолев разпънат от депутата от ГЕРБ Емил Димитров няма да се окажат истина? Редно е и да запитаме управляващите, не е ли това явна форма на корупция, за което постоянно ни намекват докладите на еврокомисията?

#4

'' - 26.03.2012 г. 23:46:51

язък че толкова удисваше на камбитов. да го д*ха сега

 • Страница:
 • 1
 • 2
 • »

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Вчера една циганка ме спря на пътя и вика: - Дай, бате, да ти гледам на ръка... - Е, на, гледай! - викам аз -… Виж още