Младежи от ВМРО протестираха пред МВнР
Младежи от ВМРО протестираха пред МВнР / снимки: Пресцентър ВМРО

Младежи от ВМРО протестираха с викове „Оставка" пред Министерството на външните работи. Протестът беше организиран в социалните мрежи като демонстрация срещу бездейната външна политика на страната ни. Поводът е ситуацията с румънските искания към българската акватория и за „наличие на румънско малцинство" у нас, съобщиха от пресцентъра на ВМРО - Българско национално движение.

Младежите носеха плакати, на които, бяха „преименували" външния министър Николай Младенов на „Нямам Мнение". Представиха и искания към министъра, сред които „Преустановяване на порочния модел на „туитър дипломация", характеризираща се с липсата на реални действия".

Младежи от ВМРО протестираха пред МВнР
netinfo

От ВМРО поискаха външната политика на страната ни да бъде поставена върху два основни принципа - икономизация на международното усилие според националните интереси на България и приоритет върху грижата към нашите сънародници по света.

Председателят на младежката организация на ВМРО в София Александър Йолов припомни, че България не полага достатъчна грижа за сънародниците ни в Западните покрайнини и Македония.

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки настоя за повече твърдост срещу румънските домогвания.

Младежи от ВМРО протестираха пред МВнР
netinfo