Невиждан по мащаби и пищност спектакъл закри празника във В. Търново
Невиждан по мащаби и пищност спектакъл закри празника във В. Търново / снимки: DarikNews.bg

Невиждан по мащаби и пищност спектакъл закри празничната програма във Велико Търново. Зрелищно 3D светлинно шоу, проектирано върху Художествената галерия „Борис Денев", беше кулминацията в тазгодишните тържества за празника на старопрестолния град.

Десетки хиляди жители и гости на града имаха уникалната възможност да видят спектакъла, който се прави за първи път в България, съчетавайки звук, светлина и триизмерни изображения. Минути преди началото доброволци пуснаха в небето над галерията над 150 летящи хартиени фенери.

Шоуто започна с изключително красиво съчетание на светлинни и лазерни ефекти и въздействащата музика на Ясен Велчев. Видеоефектите в 3D анимацията бяха допълнени още от тъпаните на Стунджи, кавали и гайда.

Зрелищната картина, показваща емблематични за града исторически образи и сцени, беше пресъздадена от многоцветни и преливащи светлинни и лазерни лъчове, разположени около целия паметник на Асеневци и галерията.

15-минутният спектакъл завърши с грандиозна заря пред смаяните погледи на зрителите, които аплодираха през цялото време пищното зрелище. Атракцията поднесе вълнуващи емоции на всички, които станаха съпричастни, и превърна празника в неповторимо изживяване. Отблизо светлинната феерия наблюдаваше кметът на В. Търново Даниел Панов, по чиято идея беше реализиран спектакълът.

Общината изненада приятно великотърновци, като излъчи уникалното шоу многократно, за да може повече зрители да му се насладят в празничната вечер. Очаква се спектакълът да се превърне в нова туристическа атракция и да бъде показван на национални празници.