Избираме  „Девойка Кюстендилска пролет 2012
Избираме „Девойка Кюстендилска пролет 2012 / Дарик- Кюстендил, архив

Традиционният празник на град Кюстендил „Кюстендилска пролет 2012" ще се проведе за 46-та поредна година.

Празникът ще започне днес в 18.30 часа на откритата сцена на площад "Велбъжд" с избора на „Девойка Кюстендилска пролет 2012". Борис Солтарийски и Мариян Бачев ще бъдат водещите на конкурса. Началото на  празничната програма ще дадат  ЛиЛана и нейният  брат бийтбоксера SkilleR, а изненадата за кюстендилци в тазгодишния конкурс е най-известното румънско трио в MTV - „Акцент".

Както всяка година тринадесетте  кандидатки  ще дефилират в три тура - официални тоалети, народни носии и спортно облекло. Победителката в „Девойка Кюстендилска пролет 2012" ще получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв. Всички участнички ще получат от община Кюстендил, като подарък официалните тоалети и обувки, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Момичето на публиката ще бъде избрано чрез SMS гласуване, на кратък номер 1925, с текст: буква P и номера на момичето фаворит. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1,20 лв. с ДДС, информират от общинска администрация.

Кандидатките за Девойка Кюстендилска пролет може да видите в Тема в снимки: http://dariknews.bg/view_photo_topic.php?photo_topic_id=5176

Николина Чакърдъкова ще пее на празника "Кюстендилска пролет", на 21- ви март. Програмата ще започне в 11 ч. с молебен за здравето на кюстендилци, отслужен от Негово Преосвещенство епископ Йоан Знеполски, викарий на Софийския митрополит. След него ще бъде ритуала по предаване на символите на града от Девойка Кюстендилска пролет 2011 на Девойка Кюстендилска пролет 2012. Приветствие към гражданите и гостите на Кюстендил ще отправи кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Програмата ще продължи с концерта на Николина Чакърдъкова и изпълнения на състави от страната и чужбина. Традиционно, на сцената на „Хисарлъка" от 12.00 часа девойките „Кюстендилска пролет 2012" ще поздравят гражданите, а за доброто настроение ще се погрижат местни състави и изпълнители.