Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими
Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими / Sofia Photo Agency

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, по високите и сенчести места - мокри и заснежени, заледени в отделни участъци, които се почистват и опесъчават. Това съобщават от СБА, като се позовават на агенция "Пътна инфраструктура".

Автомагистралите "Люлин", "Марица", "Хемус" са сухи, а "Тракия" е мокра на места.

Поради повреда на електрическа инсталация няма осветление в дясната тръба /София-Пловдив/ на тунел "Траянови врата".

До 30 април се въвежда временна организация на движението по АМ "Люлин" в района на пътен възел Софийски околовръстен път и п.в. Даскалово по АМ "Люлин" във връзка с изграждане на външно функционално осветление.

Затворени за всички МПС остават проходите Златишки, Твърдишки, Върбишки и Троянски. Проходът "Вратник" е затворен за всички МПС над 10 тона, а Дюлински проход - за товарни МПС. Забранено преминаването на МПС над 20 т. през Айтоски проход. За Шипка има забрана за МПС над 10 т до 31 март. През прохода "Петрохан" е забранено движението на МПС над 10 т.

Петима души са загинали при 13 тежки катастрофи през изминалото денонощие. Трима са ранените, един от тях е с опасност за живота. За района на София са станали 121 леки и три тежки пътни произшествия, при които трима души са ранени.