Лютви Местан: Правителството е немощно
Лютви Местан: Правителството е немощно / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Промените в правителството няма да решат проблеми според Лютви Местан
51377
Промените в правителството няма да решат проблеми според Лютви Местан
  • Промените в правителството няма да решат проблеми според Лютви Местан

Персоналните промени в кабинета няма да решат множеството проблеми, които стоят пред страната ни. Това заяви депутатът от ДПС Лютви Местан. Той отказа да коментира дали новите министри на икономиката и на здравеопазването Делян Добрев и Десислава Атанасова са подходящи за този пост, защото „това са само две имена", но няма дебат по промените в политиките на кабинета в тези сфери. Местан запита дали новият здравен министър ще има доблестта да оповести с колко са ощетени българските граждани с високите цени на лекарствата.

„Може би има нужда и от структурни промени. Например в състава на Министерския съвет далеч по-удачно е изразът министър на здравеопазването да се замени с израза временно изпълняващ длъжността министър на здравеопазването", каза Местан с уговорката, че се шегува.

Според него ситуацията в страната се влошава драматично, финансите са в колапс, цените ескалират. „И на този фон, ако някой си мисли, че може да спаси положението с две министерски оставки, мисля, че си прави грешни сметки", каза Местан. Според ДПС персоналните промени не са решение на проблемите, защото това правителство и тази управляваща партия така и не са изработили култура да представят първо политиките - актуализирани и коригирани, в името на които се предлагат персоналните промени и едва тогава политиците да се занимават с имена на евентуални министри. Според Местан дори генерален ремонт на кабинета няма да спаси положението за ГЕРБ. Той определи правителството като немощно: „Не е в състояние да генерира актуални, полезни за страната политики, просто защото няма осмислена визия за развитието на страната".