Атаката срещу Моника Йосифова била на политическо ниво
Атаката срещу Моника Йосифова била на политическо ниво / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa

Моника Йосифова ще съди Мирослав Найденов заради изказването му, че е замесена в скандал с политическа корупция в Австрия. Тя допълни, че вероятно същата стъпка ще предприеме и спрямо вътрешния министър Цветан Цветанов.

Преди няколко дни в австрийски медии се появи информация, че по време на управлението на тройната коалиция бившият премиер Сергей Станишев е превел над 1 млн. евро на лобиста Петер Хохегер, с цел да проведе рекламна кампания, за да се повиши имиджът на България в чужбина. Като български подизпълнител на поръчката е била избрана Моника Йосифова, която живее на семейни начала със Станишев.

Моника Йосифова обясни, че с агенцията й има сключени два договора. Единият е от 2006 г. и е на стойност 240 000 евро. Той е между нейната агенция и Петер Хохегер и Пловдивския панаир. Вторият договор през 2008 г. е за 143 000 евро. Йосифова е трябвало да организира посещения и пресконференции на Сергей Станишев, Ивайло Калфин, Борис Велчев, Меглена Кунева и Николай Василев. Тя допълни, че няма от какво да се притеснява и в момента се създава изкуствен скандал. По думите й атаката е на политическо ниво, но тя не желае да се замесва в такива битки.

Атаката срещу Моника Йосифова била на политическо ниво
netinfo


Моника Йосифова допълни, че не познава и не е работила с бившия вътрешен министър на Австрия Ернст Щрасер, за когото се твърди, че са платени 100 000 евро за консултантски услуги.

Йосифова допълни, че до момента е работила с три правителства - това на Симеон Сакскобурготски, на тройната коалиция и на ГЕРБ, а личните й отношения с бившия премиер са започнали много след сключването на договорите. Тя определи като грешка, че е отрекла пред медия, че е работила с Хохегер. Като причина посочи, че е искала да избегне политически спекулации.