Пловдив

Трансплантация на стволови клетки започват в Университетска болница

13 март 2012 11:15 | Автор: Дарик Пловдив

Трансплантация на стволови клетки започват в Университетска болница
© sxc.hu  

От 1 април ще заработи Сектор за стволовоклетъчна трансплантация към Клиниката по хематология на Университетска болница „Св. Георги". В него ще се осъществяват специфичните медицински диагностични и лечебни дейности с последваща трансплантация на стволови клетки. Те ще се извършват съгласно методични указания за диагностика и лечение на заболяванията на кръвта и кръвотворните органи.

Мащабен ремонт реновира четири клиники на лечебното заведение. Най-голямо е обновяването в Клиниката по детски и генетични заболявания, която е най-натоварената откъм прием и медицински дейности детска клиника в Южна България. На 5-етажната сграда бе извършена хидроизолация на покрива, а вътрешните ремонти включваха предимно обновяване на част от стационара, интензивното отделение и 60 санитарни възела. С пълно обновяване на прозорци, врати, настилки и ВиК инсталации вече работи и Клиниката по ушно-носно-гърлени болести. Реновирани са още два от блоковете на Клиниката по инфекциозни болести. Оборудван е и антиСПИН център в Блок 1 на Инфекциозна клиника.

В Клиниката по изгаряния и пластика са напълно подменени дограмата, подовите настилки и санитарните възли, боядисани са стените в болничните помещения.

До края на годината Университетска болница „Свети Георги" ще участва в проекти за обновяване на сградния фонд и постигане на по-добра енергийна ефективност със средства от Международния фонд „Козлодуй", който ще отпусне 45 млн. евро за подобряване на енергийната ефективност на общински и държавни сгради.

 Етикети: трансплантации, стволови клетки, клиники, реновиране, Университетска болница

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Годзила (2014)

Най-култовото чудовище в историята се преражда в епичното екшън-приключение „Годзила”, продукция на ...

То беше чучулига, Жулиета

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив 19

Постановка на Драматичен театър Пловдив...

За двайсетата годишнина от сватбата им Бърнстийн купил на жена си семеен парцел в мемориален парк. Когато наближила двайсет и първата им годишнина, госпожа Бърнстийн… Виж още