ЕКСКЛУЗИВНО: Шоу на Лейди Гага в София пред провал заради България – Кипър
ЕКСКЛУЗИВНО: Шоу на Лейди Гага в София пред провал заради България – Кипър / Reuters

Невиждано за България музикално шоу – световната звезда Лейди Гага е потвърдила дата за своя концерт на 14 август в София на Националния стадион! Новината научи Гонг от два независими източника.

Концертът обаче е под провал, поради желанието на БФС и лично на селекционера Любослав Пенев ден по-късно на стадион „Васил Левски“ да играем контрола с Кипър. Пенев е настоявал на всяка цена да играем там, за да свикнат националите на този стадион.

Според нашите източници, организаторите на концерта вече са информирали футболната централа на „Иван Асен“ за дублирането на дата и стадион. Очаква се в края на март в легендарната „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк Лейди Гага да съобщи официално градовете на европейското си турне за 2012 година. Засега в сайта и са обявени единствено датите за Азия и Австралия. Ако в близките няколко дни организаторите не постигнат споразумение с Борислав Михайлов, то 60 000 зрители ще се лишат с невижданото музикално зрелище. Единствената възможна арена за провеждането е националният ни стадион. Отделно Национална спортна база ще спечели 18 до 20 пъти по-висок наем, ако приюти Лейди Гага вместо българските национали.

В средата на август едва ли отпускарска София ще почете нашите „лъвове“ с повече от 1000 души на стадиона, въпреки че това се явява последната ни проверка преди квалификацията с Италия.

Ако концертът стане факт, според наша информация, Лейди Гага ще пее на сцена каквато България не е виждала. Декорът наподобява средновековен замък, а шоуто е част от световното турне „The Born This Way Ball”. Певицата ще кацне часове преди концерта си в София и ще излети веднага след това. Единственото подобно шоу до този момент на българска земя бе това на Мадона, но това на Лейди Гага е далеч по-атрактивно, още повече че екстравагантната певица в момента е тотален № 1.

Какво предпочитате в София – Лейди Гага или България – Кипър? Отговорете в нашата - Анкета!