Остава в ареста наркодилърът с дрога в асансьора
Остава в ареста наркодилърът с дрога в асансьора / netinfo

42-годишният Неждет Хюсеин от Исперих остава в ареста – постанови състав на Окръжен съд-Разград днес.

Мъжът бе задържан във вторник следобед в Исперих по обвинение в разпространение на наркотици. У него бяха открити 3,6 грама марихуана, а в дома му в Шумен – 7 таблетки метаамфатемин. В тайник в асансьора над жилището му обаче полицаите открили още 70 таблетки амфетамин, 41,5 грама суха растителна маса, която при теста реагира на марихуана и 9,5 грама прахообразно бяло вещество, което реагира на амфетамин.

Пред съда адвокатът на Хюсеин Венко Косев пледира мярката за неотклонение да бъде домашен арест или парична гаранция. Аргументира се с версията, че дрогата над асансьора е в общо помещение и не е доказано, че е на обвиняемия, 7-те хапчета и 3,6 грама марихуана обаче били на Неждет Хюсеин за лична употреба.

„Имам малко детенце и жена, те се нуждаят от мен, ако може да съм по-близо до тях” – каза в последната си дума пред съда Неждет Хюсеин.

Магистратите постановиха исперихчанинът да остане за постоянно в ареста заради обоснованото предположение, че е извършил престъплението, в което е обвинен, както и заради вероятността да се укрие и извърши друго престъпление. Неждет Хюсеин има една присъда отново за наркотици.