Звездите, които изглеждат толкова по-млади
Звездите, които изглеждат толкова по-млади / снимка: Reuters

На екрана не е никак странно или пък рядко срещано актьор да изпълнява ролята на много по-млад от самия него персонаж. Дори доста често 25-26-27-годишни влизат в кожата на гимназисти и колежани.

А има и дами, на които просто има отива да играят ролята на 35-40-годишни, макар че наближават 50.

Ето и някои холивудски любимци, на които годинките хич не им личат:

Алисън Бри, която сме гледали в "Момчетата от Медисън авеню" (Mad Men) и в ролята на колежанката Ани Едисън в сериала на NBC Community, всъщност е родена на 29 декември 1982 година.

Звездата от „Закон и ред: Специални разследвания" Маришка Харгитай е родена преди цели 48 години. А със сигурност можем да кажем, че детектив Оливия Бенсън от отдела за специални разследвания въобще не изглежда на толкова.

Сара Хайланд пък играе ролята на гимназистката Хейли в „Съвременно семейство". Сара обаче далеч не е тийнейджърка вече, тъй като тази година ще стане на 22.

Друг наш любимец, на който годинките въобще не му личат, е Ел Ел Куул Джей. Рапърът и актьор, който изпълнява ролята на детектив Сам Хана от NCIS: Los Angeles, е роден на 14 януари 1968 година. Няма нужда да казваме нищо повече, защото името му говори само за него - LL Cool J - Ladies Like Cool James.

Дженифър Лопес изглежда поразително за нейните 42 години, поради което за нея не е никакъв проблем да влезе в ролята на десетина години по-млади персонажи.

Джим Парсънс от „Теория за големия взрив" (The Big Bang Theory) явно е открил еликсира за вечна младост. Джим е роден на 24 март 1973 година, което го прави с около 10 години по-възрастен от физика Шелдън - героя му в сериала.

И още една любима актриса - Поли Перет. Явно Джим е споделил формулата за еликсира на младостта с нея, защото никога няма да й дадем 42 години. Супер енергичната криминалистика Аби Шуто от NCIS може да накара всеки да завиди на младежкия й вид, а на 23 март актрисата ще навърши 43 години.

Вечната Бети Уайт наскоро навърши цели 90 години. Но кой би предположил, че звездата от „Жега в Кливланд" е на толкова? По случай юбилея тя получи поздравления дори от американския президент Барак Обама, който се усъмни съвсем логично във възрастта й и се пошегува, че иска да види копие от акта й за раждане.

Екшън героят Самюел Джаксън е роден на 21 септември 1948 година. Няма как да отгатнем, че тази година ще навърши 64 години, гледайки го в „Капитан Америка", „Железният човек" или SWAT.

И в този ред на мисли няма как да не включим в списъка на младоликите холивудски звезди още няколко имена - любимецът на малки и големи Джони Деп (49-годишен, а на 9 юни капитан Джак Спароу ще навърши 50 години), Брад Пит (също на 49, рожденият му ден е на 18 декември), Гуен Стефани (43 години), Хали Бери (46 години), Мелиса Джоан Харт (родена е на 18 април преди 36 години), Салма Хайек (46 години), Сет Грийн (38 години).