Корнелия Нинова взела 7600 лв. бонуси от „Булгартабак“, дарила ги
Корнелия Нинова взела 7600 лв. бонуси от „Булгартабак“, дарила ги / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Корнелия Нинова взела 7600 лв. бонуси от „Булгартабак“, дарила ги
50755
Корнелия Нинова взела 7600 лв. бонуси от „Булгартабак“, дарила ги
  • Корнелия Нинова взела 7600 лв. бонуси от „Булгартабак“, дарила ги

Депутатът от левицата Корнелия Нинова обвини вицепремиера Цветан Цветанов. Повод за това стана твърдение на вътрешния министър, че Нинова е взела бонуси в размер на 120 000 лева. Същото обвинения към нея отправи и председателят на групата на ГЕРБ в парламента Красимир Велчев. Депутатът от левицата предостави данни, че е получила близо 8000 лева като малко след това ги е дарила.

„Красимир Велчев ме обвини, че съм получила 150 000 лв. бонус от „Булгартабак". Това беше повторено от трибуната от Цветан Цветанов. Днес отговарям както и тогава: излъгахте, господа", каза Нинова.

Тя допълни, че в справката на ГЕРБ от Сметната палата за бонуси през 2007 година по време на управлението на тройната коалиция не фигурира името й и не е получавала бонуси тогава.

„Твърдят, че за останалите години информацията е данъчна тайна. Аз нямам данъчни тайни, извадила съм си документите и ги предоставям на обществото", допълни депутатката. Нинова обясни, че от бележките става ясно, че е получила бонуси в размера на 7600 лв. от „Булгартабак", а от договорите за дарения и удостоверения, които предоставя се вижда, че е дарила тези суми още когато ги е получила.

Тя допълни, че е написала писмо до вицепремиера Цветанов, в което по думите й го пита дали има достойнство така, както публично я е омаскарил, така и да и се извини.

Още икономически новини четете в Lev.bg