Бившата шефка на Агенцията по вписванията разказа за взетите 73 000 лв. бонуси
Бившата шефка на Агенцията по вписванията разказа за взетите 73 000 лв. бонуси / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa
Бившата шефка на Агенцията по вписванията разказа за взетите 73 000 лв. бонуси
50710
Бившата шефка на Агенцията по вписванията разказа за взетите 73 000 лв. бонуси
  • Бившата шефка на Агенцията по вписванията разказа за взетите 73 000 лв. бонуси

73 000 лева бонуси общо е получила бившата шефка на Агенцията по вписванията Виолета Николова. 25 000 от тях са получени от януари до юни, когато бившият министър на правосъдието Маргарита Попова спира да подписва допълнителното стимулиране. Въпреки това Николова е решила сама да си разписва бонуси, като от юни до декември получените от нея допълнителни стимули са 48 000 лева. Николова бе категорична, че всички 600 служители в агенцията са получавали бонуси, като месечно общо стимулите са били 166 000 лева. В последните месеци на годината те са скочили до 199 000 лева.

Според Николова решението да бъде отстранена от длъжност е на новия правосъден министър Диана Ковачева, защото тя иска да подмени екипа на стария министър. Бившата шефка на Агенцията по вписванията обаче бе категорична, че и предшествениците й са давали бонуси, включително и на себе си. „Бонусите са съизмерими. Това, което аз съм го получавала, са го получавали и другите преди мен в рамките на календарната година", каза Николова.

Тя не е уведомила министъра на правосъдието, че не просто си е написала бонуси към заплатата, но те са в по-голям размер от стимулите, давани й до онзи момент.

„Няма такова задължение - да уведомявам министъра за това какви решения вземам аз вътрешно в администрацията", каза Николова.

Бившата шефка на Агенцията по вписванията бе категорична, че под нейното ръководство ведомството се е превърнало в работеща структура, затова бонусите - и нейните, и тези на служителите й са абсолютно заслужени.

Цялото интервю с Виолета Николова четете ТУК

Още икономически новини четете в Lev.bg