20 следователи работят по случая със срутената сграда
20 следователи работят по случая със срутената сграда / netinfo

Софийската градска прокуратура е образувала дело срещу неизвестен извършител заради инцидента със срутената сграда на ул. „Алабин” 39 в София. В момента повече от 20 следователи работат по случая.

Днес говорителят на Софийска градска прокуратура Николай Кокинов съобщи, че разследването е поверено на Национална следствена служба. Днес сутринта е бил направен и втори оглед на улица „Алабин” № 39, където снощи около 18.00 часа се срути сградата.

Свидетели на инцидента се разпитват, а по-рано днес за втори път са били разпитани и двамата собственици на сградата – Мая и Георги Кирчеви. От Софийска градска прокуратура обаче, отказаха да уточнят официално дали това са истинските собственици на сградата. В момента се уточнява дали има фирма, която е била наета да извършва ремонта на сградата и се издирват работниците, които евентуално са работили в сградата.

От Софийска градска прокуратура отказаха също така да уточнят кой е наел фирмата да извършва ремонта на сградата на улица „Алабин” № 39, като съобщиха, че ако за тримата бодигарди, които са избягали в последния момент от сградата, се докаже, че не са подали сигнал за това, че сградата се срутва, от тях ще се търси наказателна отговорност.

От прокуратурата не изключиха вероятността сградата да е била срутена умишлено, за да бъде преотдаден теренът на трети човек.

Софийските прокурори допълниха още, че има излязло съдебно решение от преди месец, което уточнява собствеността върху сградата, но отказаха да уточнят в чия полза е то.