Ротари клуб Шумен с нова благотворителна  идея
Ротари клуб Шумен с нова благотворителна идея / Община Шумен

Да реновира и да върне към живот танцувалната зала на Младежкия дом има намерение Ротари куб - Шумен. Идеята бе представена днес пред зам.- кмета по култура и образование Живка Тонева от президента на клуба Николай Филипов и нотариус Ася Асенова. Средствата ще се набавят от различни инициативи на ротарианците като финалът ще бъде благотворителен бал, който ще се проведе на 21 април т. г. В инициативата ще се включат и Ротаракт и Интеракт. Младежите смятат да организират акции за събиране на хартия.

Ротари клуб Шумен вече са открили дарителска сметка в ОББ и разчитат на местните фирми да се включат в инициативата. Специални листовки и обръщения ще разясняват на шуменци идеята и ще ги приканват да се включат в акциите, обясни Филипов. „С тази инициатива искаме да събудим сантимента у шуменци и всеки да намери начин да се включи в благотворителните акции. Залата е многофункционална и би могла да стане доста привлекателно място за младите хора и да се използва рационално", коментира Ася Асенова.

Живка Тонева благодари  на представителите на Ротари клуб - Шумен за инициативата, обърната изцяло към младите хора на Шумен и заяви, че общината също ще я подкрепи. Тя препоръча на организаторите да проведат разговор с арх. Мария Острева, която е проектант на сградата. Тонева коментира още, че общината има спечелен проект за културна инфраструктура, в който влиза и сградата на Младежкия дом, но поради изчерпване на евросредствата той няма да бъде финансиран. Чакаме отварянето на нови оси, ще адаптираме проекта и отново ще кандидатстваме, каза Тонева.