Пловдив

Драмата предлага секс, но без захар

22 февруари 2012 12:46 | Автор: Кирил Кирилов

Драмата предлага секс, но без захар Актрисата между двамата режисьори © снимка: Кирил Кирилов  

В новия моноспектакъл на Пловдивския драматичен театър има секс, но няма захар. Това каза актрисата Елена Атанасова за представлението „Секс без захар" по Дарио Фо и Франка Раме. Захарта от нас, сексът от вас, продължи мисълта й сценографът Петър Митев. Постановката третира сериозни женски проблеми - създадена е от трима мъже, пошегува се Атанасова. Не ми се опъваха много, те са достатъчно податливи и един ден казаха „Ще правим каквото каже шефката", уточни с усмивка младата актриса.   

Освен художника на декора и костюмите другите двама мъже са режисьорският тандем Петранов & Флеминг. Българинът Борислав Петранов и австриецът Щефан Флеминг работят заедно от 2008 г. и до днес имат няколко съвместни проекта. „Секс без захар" е работен 22 дне - първите 10 от които във Виена, следващите 12 - в Пловдив. Петранов не скри, че представлението е в стилистиката на Фо - с усещане за горчивина, присъща за творбите италианския лауреат на Нобел. Флеминг уточни, че с тази постановка са се стремили да отговорят на 3 важни критерия - актрисата да има чувството, че израства сама, публиката да преживее една вечер, в която да се смее и плаче и трето - авторът да си даде сметка, че е бил разбран. Всичко останало обслужва суетата, каза австриецът. Ние просто направихме бреговете на тази буйна река - Елена Атанасова, и сега тя тече към морето на вашите души, метафорично се изрази Флеминг.

Премиерата е довечера от 19 часа в Камерна зала. Спектакълът разказва за двете най-важни теми на нашето време - сексът и тлъстините. Цели вестникарски империи са изградени върху тях, светът е обграден от сексуални съвети и предложения за диети. Въпросът е дали казват истината. Представлението иска да даде на зрителя абсолютната истина, а може би след края на постановката той ще напусне театъра променен.

Следващото заглавие на Драмата е „Женитба" на Н. В. Гогол с режисьор Иван Урумов. Директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев ще участва в представлението с ролята на героя Пържени яйца.  Етикети: драма, театър, комедия, Дарио Фо, моноспектакъл, премиера

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Годзила (2014)

Най-култовото чудовище в историята се преражда в епичното екшън-приключение „Годзила”, продукция на ...

То беше чучулига, Жулиета

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив 19

Постановка на Драматичен театър Пловдив...

Седнали двама приятели да пийнат и да си припомнят старите времена. Единият попитал: - Е, какво ще пием? Ракия или вино? - И бира, и… Виж още