Аню Ангелов: Язовир Иваново не е собственост на военното министерство, а само земята под него
Аню Ангелов: Язовир Иваново не е собственост на военното министерство, а само земята под него / netinfo
Аню Ангелов: Язовир "Иваново" не е собственост на военното министерство, а само земята под него
50414
Аню Ангелов: Язовир "Иваново" не е собственост на военното министерство, а само земята под него
  • Аню Ангелов: Язовир "Иваново" не е собственост на военното министерство, а само земята под него

Министерството на отбраната проведе своето разследване, ние имаме всички документи и данни от Държавния архив, които касаят собствеността на язовир "Иваново" и мога да кажа, че този язовир никога не е бил военна собственост, това заяви в Хасково министърът на отбраната Аню Ангелов. Язовирът е строен през 1963 година и е бил собственост на АПК - Харманли - Юг, на ТКЗС "3 март - село Иваново, след това е продаден на две земеделски кооперации през 1994 година. Истината е една: Министерството на отбраната никога не е било собственик на това хидро-техническо съоръжение. Министерството е собственик на част от земята под язовира - тя е била преотстъпена на военния полигон, но в акта се споменава само земя. Никъде в него не е отбелязано, че има язовир, каза още министър Ангелов.

Аню Ангелов награди днес в Хасково военнослужещи, участвали в операциите по спасяването на бедстващото население, пострадало при наводненията в Хасковска област. По-рано през деня министър Ангелов присъства на тържествената церемония по разформироването на 12 лекопехотна рота АЛТЕА, която изпълняваше мироопазваща мисия в Босна и Херцеговина.

Още за действията на армията при спасителните операции, награждаването и собствеността на язовир "Иванова" - от министър Аню Ангелов в звуковия файл: