Ученици от Иван Вазов ни представят в Полша
Ученици от Иван Вазов ни представят в Полша / archiv.DarikNews

На 20 февруари 2012 г. шестчленен екип от СОУ „Иван Вазов" - Плевен отпътува за Полша.

Групата се състои от четирима ученици - Весела Маринишева от 9л, Ниляй Метинова от 10з, Иво Колев от 10з и Севда Маркова от 11м клас, с двама преподаватели - Надя Тодорова и Мариела Тодорова.

Те ще представят училището и страната по време на четвъртата мобилност по проекта „Пътуване между културите" по програма „Коменски". Ще бъдат в Полша от 20 до 24 февруари. Учениците, включени в групата, са избрани като най-добре представили се по време на нашето домакинство по проекта през май 2011 година. Те са изготвили най-добрите доклади по определени теми и са се отличили сред останалите в събеседване по английски език.
По предварителни указания на страната домакин, в Полша учениците ще трябва да предложат начини за реклама и популяризиране на решенията, взети от Ученическия европарламент в Испания по темите безработица, алкохол и наркотици, глобална миграция и проблеми на младежта. Акцент на срещата в Полша ще бъдат също събития в историята на всяка страна партньор, които са повлияли положително на Европа.
За своите приятели от училището домакин в Полша учениците от СОУ „Иван Вазов" са приготвили много подаръци и сувенири, а за всички участници в срещата в Полша децата от началния курс и подготвителната група са изработили красиви български мартеници.
Припомняме, че работата по проекта „Пътуване между културите" започна през есента на 2010 и ще продължи до 2012 година по същото време. Освен България, в него участват Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия.

Първите три мобилности бяха в Словакия, България и Испания.