Първият антимафиот на Търново се простреля сам докато се приготвял за работа
Първият антимафиот на Търново се простреля сам докато се приготвял за работа / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Полицейски шеф от Велико Търново се простреля по невнимание
50395
Полицейски шеф от Велико Търново се простреля по невнимание
  • Полицейски шеф от Велико Търново се простреля по невнимание

Шефът на звеното за борба с тероризма във Велико Търново Павел Ангелов се е прострелял тази сутрин с личното си оръжие. Неволният инцидент е станал докато 34-годишният инспектор се е приготвял за работа.

Той се е прострелял в крака по невнимание със служебното си оръжие. Куршумът е минал през лявото бедро и таза и е засегнал коремните органи. Незабавно е откаран във великотърновската болница, където е опериран.

След няколкочасова операция Ангелов е стабилизиран, съобщи за Дарик шефът на великотърновската болница д-р Людмил Гецов. В момента пострадалият е в Реанимация и е контактен, няма пряка опасност за живота му.

Ангелов работи в системата на МВР от 11 години. Многократно е награждаван по повод професионалното изпълнение на служебните си задължения.

По случая е образувано следствено дело. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР комисар Живко Коцев е разпоредена и вътрешна проверка по случая. Ръководството на полицейската дирекция категорично заявява, че в инцидента няма абсолютно никакви данни за умисъл, за опит за самоубийство или покушение срещу пострадалия служител.

От полицията призовават гражданите, които имат възможност да дарят кръв за пострадалия полицай. Колегите му са съпричастни с тревогата на неговите близки в този труден момент. Пожелават му бързо и успешно възстановяване.

Още новини от Велико Търново