Тежка катастрофа в тунела под Античния театър, ранена е 17-годишна тийнейджърка
Тежка катастрофа в тунела под Античния театър, ранена е 17-годишна тийнейджърка / снимки : Виктор Кадири/dariknews.bg

Поради тежка катастрофа в тунела под Античния театър е затруднено движението по централния пловдивски булевард „Цар Борис III Обединител". Няма загинали. Ранено е момиче на 17 години, на което бе оказана спешна медицинска помощ на място и след близо половин час бе откарано в болница.

Сигналът е подаден в 7.51ч. Сблъсъкът е между три автомобила на изхода на тунела, в посока панаира.

Тежка катастрофа в тунела под Античния театър ранена е 17годишна тийнейджърка
netinfo

По първоначална информация, виновен за катастрофата е 21-годишният шофьор на "Ситроен" с пловдивска регистрация, който е загубил управление над автомобила. Колата се е завъртяла и е предизвикала верижна катастрофа в насрещното платно. Другите автомобили са "Рено" пикап и "Пежо", управлявани от 34-годишна жена и 58-годишен мъж."Ситроенът" се е забил в електрически стълб и е смачкан до неузнаваемост, видя репортер на Дарик. Тримата шофьори са добре, съобщават от КАТ. Пострадалото момиче е сестра на водача, предизвикал катастрофата, потвърди пред Дарик началникът на "Пътна полиция" инспектор Радослав Начев. Тя е с наранявания в областта на главата и след преглед в Спешния център на Университетска болница "Св. Георги" е изписана за домашно лечение, съобщиха за Дарик от лечебното заведение.

Тежка катастрофа в тунела под Античния театър ранена е 17годишна тийнейджърка
netinfo

В продължение на два часа едното платно бе отворено за преминаващите автомобили, движението се регулираше от пътна полиция. Заради катастрофата бе затруднено пътуването и по останалите основни булевадри, имаше задръствания по кръстовищата в централната градска част.