Не събирайте повече дрехи, одеала и храна - в Бисер имат достатъчно
Не събирайте повече дрехи, одеала и храна - в Бисер имат достатъчно / Impact Press Group
Кметът на Бисер Златка Ангелова
50108
Кметът на Бисер Златка Ангелова
  • Кметът на Бисер Златка Ангелова

В Бисер са получени вече достатъчно помощи под формата на храна, дрехи и одеала. Пред Дарик кметът на пострадалото село Бисер Златка Ангелова призова да не се изпращат повече такива помощи, защото имат достатъчно от тях. Днес започна оценка и описване на щетите от наводненията в района на село Бисер. Тази вечер на общоселско събрание ще се реши от какво ще имат нужда пострадалите тепърва, като ще се обсъдят и другите въпроси, свързани с възстановяването от водното бедствие.

До понеделник хранителните помощи ще се раздават на всички, заради това че магазините в селото не са зареждани. След това всички помощи ще бъдат само за пострадалите, уточни кметицата.

„На събранието ще обсъдим от какво имаме нужда. Със сигурност се нуждаем от строителни материали, техника, когато дойде време за обзавеждане на домовете. Специално за хранителните помощи се раздават на всички до неделя, тъй като магазините не можеха да бъдат зареждани досега. На пострадалите им се раздават дрехи, обувки, ботуши, одяла. От понеделник нататък всички помощи ще бъдат само за пострадалите", добави кметицата на село Бисер.

Златка Ангелова обясни, че в селото има достатъчно дърва за огрев, като са получени и въглища.

Три са фургоните, които са доставени досега в селото. „Който е пожелал фургон, му е доставен", каза Златка Ангелова. Имало и други, които са поискали временен покрив над главата си, но пък в незасегнатата част на селото имало необитаеми къщи, чиито собственици са готови да предоставят за ползване на хората с разрушени домове.

Златка Ангелова каза, че в Бисер няма притеснения за евентуални проблеми с близкия язовир „Елена". Кметицата е била уверена, че няма основания за тревога, тъй като на място е изпратен екип за проверка и не е констатирана опасност.

Кметът на Бисер призна, че в последните две нощи е опитала да поспи малко повече. „Ако ме оставят да си почина, сигурно ще рухна", каза Ангелова пред Дарик.