Китайският посланик идва в Пловдив
Китайският посланик идва в Пловдив / dariknews.bg/архив

Извънредният и пълномощен посланик на Китай у нас Негово превъзходителство Гуо Йеджоу пристига на официално посещение в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

В централната сграда на висшето училище днес следобед дипломатът ще се срещне с ректора доц. д-р Запрян Козлуджов и кмета на Пловдив Иван Тотев. Предвидена е и работна среща на представители на посолството със заместник ректора по международни отношения проф. д-р Невена Милева. На нея ще се обсъждат възможностите за съвместни проекти, както и вече успешно наложилите се специалности с китайски език във Филологическия факултет на университета.

На официална церемония по-късно, в присъствието на градоначалника, представители на Общинския съвет и студенти, китайският посланик официално ще връчи на ректора доц. Козлуджов дарение от името на “Hanban” – китайската национална служба за преподаване на китайски като чужд език.

Като публична институция, свързана с китайското министерство на образованието, “Hanban” се ангажира да разпространява китайския език и култура по света. Тя съдейства с педагогически ресурси и услуги и участва в проекти, касаещи стандартите за преподаване и разпространението на литература за езиково обучение.