Русе се готви за бедствие
Русе се готви за бедствие / netinfo

Кметът  Пламен Стоилов свика извънредно заседание на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия. Това се наложи предвид влошаване на метеорологичните условия и неблагоприятната прогноза за следващите дни.

На заседанието беше взето решение снегопочистващите фирми да приведат в готовност цялата налична техника и веднага да започне непрекъснато третиране с инертни материали на пътните настилки с цел осигуряване нормалното придвижване, особено на масовия градски транспорт. Във връзка с очаквания обилен снеговалеж, придружен със силен вятър, за периода 7-9 февруари са набелязани мерки за ограничаване движението между населените места на територията на общината, както и осигуряване в магазинната мрежа и в социалните и здравни заведения стоки от първа необходимост.

От общината призовават гражданите, предвид евентуалните затруднения, които могат да се появят в резултат на бурния вятър при ел. захранването, да подсигурят алтернативни мерки за отопление, вода за питейни и битови нужди.  

Община Русе взима всички необходими мерки за осигуряване нормални условия и ще се отзовава на всички подадени сигнали.