Вежди Рашидов връчи на Стоянка Мутафова наградата Златен век с огърлие
Вежди Рашидов връчи на Стоянка Мутафова наградата Златен век с огърлие / Министерство на културата

Актрисата Стоянка Мутафова получи най-престижната награда на Министерството на културата - "Златен век" с огърлие, на 90-тия си рожден ден, съобщиха от Министерството на културата.

Министър Вежди Рашидов е връчил отличието на Стоянка Мутафова снощи на сцената на Сатиричния театър, веднага след като тя за пореден път изигра "Госпожа Стихийно бедствие".

Министър Рашидов е поздравил Стоянка Мутафова за юбилея й, като й е пожелал още дълги години да е все така жизнена и енергична и да ни радва с таланта си. Актрисата искрено се е развълнувала от полученото отличие и е благодарила на министър Рашидов за оказаните й чест и внимание.

"Човек получава толкова много цветя два пъти в живота - когато идва и когато си отива. Аз идвам!", е казала от сцената Стоянка Мутафова.

Сред зрителите в залата на Сатирата са били председателят на Народното събрание Цецка Цачева и вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, кметът на София Йорданка Фандъкова, много артисти, музиканти, както и най-верните почитатели на актрисата.