Пак арести в Катуница. Рашкови се жалват на медиите
Пак арести в Катуница. Рашкови се жалват на медиите / DarikNews.bg, архив
Пак арести в Катуница. Рашкови се жалват на медиите
49544
Пак арести в Катуница. Рашкови се жалват на медиите
  • Пак арести в Катуница. Рашкови се жалват на медиите

Полицията предотврати пореден опит за ескалиране на напрежението в пловдивското село Катуница този следобед. Близки на Кирил Рашков се жалват на медиите от непрекъснат тормоз.

Скандалът възникнал след като братята от ромски произход Ангел и Андон Илиеви не се подчинили на предупрежденията на служител на Община Садово и са продължили да секат незаконно дърво в Калайджийската махала в Катуница. При възникналия скандал се е наложило горският да ги заплаши със служебното си оръжие, след което на място е пристигнала и полиция. Тримата са отведени на разпит в районното управление в Садово.

От полицията съобщиха официално, че двамата братя не са от рода на Кирил Рашков и днешният инцидент не е породил напрежение в селото.

По-рано през деня роми от Катуница сигнализираха, че са били нападнати от близки на убития Ангел и цялата циганска махала е излязла на улицата, за да се защитава. Екип на Дарик провери на място, че твърденията не отговарят на истината. В единия от сигналите екипът на Дарик разпозна гласовете на една от снахите на Кирил Рашков, както и на съпругата му Костадинка Рашкова, която се уплаши и отказа да разкаже подробности за днешния случай.

Не е изключено близките на Цар Киро да използват случая, за да се опитат да провокират медиите и да нагнетят отново напрежение в Катуница, коментира пред Дарик бащата на убития Ангел Атанас Петров.