„Лига на разказвачите” гостува за първи път във Варна
„Лига на разказвачите” гостува за първи път във Варна / netinfo

За първи път неформалното движение със стотици фенове из цялата страна „Лига на разказвачите” ще гостува във Варна. Затова всеки, който има самочувствието, че разказва увлекателно, има възможност да го направи пред публика и жури тази вечер от 19 часа в клуб Vintage 33.

Всеки участник ще има на разположение 5 минути, в които да разкаже своята авторска история на тема „Последна възможност”. Тричленно жури ще определи коя е най-атрактивната история, а нейният автор ще получи парична награда в размер на 100 лв. Публиката също ще излъчи своя фаворит, който ще бъде удостоен с бутилка Bushmills.
Водещи на Лигата ще са двамата Bushmills Brothers – българските писатели Богдан Русев и Радослав Парушев, доказано едни от най-добрите разказвачи на истории.

Освен, че тиражите на всички техни книги са разпродадени, всеки от тях е бил и трикратен победител в „Лигата на разказвачите”. Дали ще чуем техните забавни истории, зависи единствено от тях самите. Със сигурност обаче те няма да са част от конкурсната програма.  За да дадат възможност на нови талантливи разказвачи, писатели и обикновени фенове на словото, и двамата са се отказали от участие в Лигата.