Откриха труп на момче в София
Откриха труп на момче в София / снимка: DarikNews.bg, архив
Откриха труп на момче в София
49181
Откриха труп на момче в София
  • Откриха труп на момче в София

16-годишно момче бе намерено мъртво в Боянската река в София, съобщи за „Дарик" началникът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. Сигналът за изчезналия тийнейджър е подаден от майка му около 7.00 ч. тази сутрин.

Валентин Стоянов е бил ученик от столичната испанска гимназия. Той е живеел заедно с майка си, втория си баща, сестра си и баба си. Към момента не е ясно дали става въпрос за самоубийство.

В 08.30 часа тази сутрин под мост над Боянската река в столичния квартал „Хиподрума" е намерен трупът на непълнолетно момче. Тялото е било вкочанено и облечено в пижама. След извършен оглед на мястото на инцидента, около 9 часа трупът на момчето е транспортиран към Съдебна медицина.

Съсед на семейството на Валентин от блок 146 в квартал "Хиподрума" коментира, че момчето е било много добро: „Родителите и цялото семейство са много добри. Няма нищо, което да ни осъмни, че може да се случи някаква такава беля. Познавам го, много добро момче, няма някакви занимания със съмнителни дейности".

Младежът е бил ученик от 10 „Б" клас в столичната испанска гимназия „Мигел де Сервантес". Негови съученици , които разбраха за трагедията от учители в гимназията, коментираха, че Валентин е бил добро и абсолютно нормално момче, приятел с всички от класа си.

„Той беше много весел, с никой не се е държал лошо. Не мога да повярвам - не е показвал някакви знаци на депресия, винаги е бил много добър с всички. Бях приятелка с него, той с всички се държеше приятелски. Не изглеждаше депресиран, да има някакви проблеми", разказа за Дарик съученичка на Валентин.

По думите на началника на столичната полиция след първоначалния преглед на тялото на 16-годишния младеж няма данни за физическо насилие. Очаква се резултатите от аутопсията да бъдат готови в четвъртък и да стане ясно дали младежът се е самоубил и каква точно е причината за смъртта му.