Майката на Мирослава иска петорна експертиза на Марио Заека
Майката на Мирослава иска петорна експертиза на Марио Заека / Sofia Photo Agency, архив - Надя Коцева
Петорна психиатрична експертиза на Марио Любноев поиска майката на Мирослава
49070
Петорна психиатрична експертиза на Марио Любноев поиска майката на Мирослава
  • Петорна психиатрична експертиза на Марио Любноев поиска майката на Мирослава

На протестен митинг пред сградата на полицията в Перник около 200 души поискаха справедливо наказание за убиеца на 18-годишната Мирослава Николова.

С мълчаливо шествие, предвождано от снимката на Мирослава, протестиращите преминаха през площада до сградата на съдебната палата. Сред множеството бяха и родителите на Мирослава, както и нейни близки роднини.

Семейството настоява за петорна експертиза за вменяемостта на заподозрения за съпричастност към убийството на момичето Марио Любенов-Заека, който в момента е в психиатрична клиника и без повдигнато обвинение.

„Изкарват го луд, а той не е, тъй като луд човек не може да планира убийство в продължение на месеци", категорични са близките на Мирослава.

Това не е нормална държава, искаме справедливост и възмездие, каза пред съдебната палата майката Емилия, като допълни, че не вярва в правосъдието. "Днес това гнусно нещо се случи с моето дете, а утре на негово място може да е друго дете", добави през сълзи майката.

Емилия заяви още, че не е обидена на премиера Бойко Борисов, че е приела извиненията му и се надява той да се намеси, за да се реши случая.

 

На 12 януари полицията откри тялото на изчезналата преди два месеца Мирослава Николова от Перник. За убийството й бяха задържани двама души, единият от които, 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби. Момичето бе в неизвестност от 7 ноември миналата година, когато изчезна след тренировката си по таекуондо в зала край стадион „Миньор" в Перник.

 

Протестиращите запалиха свещи в памет на убитото момиче.