Откриха тялото на Мирослава от Перник, самоуби се задържан за убийството й
Откриха тялото на Мирослава от Перник, самоуби се задържан за убийството й / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Откриха тялото на Мирослава от Перник, самоуби се задържан за убийството й
48981
Откриха тялото на Мирослава от Перник, самоуби се задържан за убийството й
  • Откриха тялото на Мирослава от Перник, самоуби се задържан за убийството й

Полицията откри тялото на изчезналата преди два месеца Мирослава Николова от Перник. За убийството й бяха задържани двама души, единият от които, 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби тази сутрин. Началникът на областната дирекция на вътрешните работи в Перник Валентин Димитров съобщи, че след направени пълни самопризнания от единия задържан, разследващите криминалисти открили трупа на Мирослава, заровен в местността „Планиница" край града.

Според първоначална информация патолозите са установили, че момичето е мъртво от около два месеца. Стойчо пък признал, че Мирослава е ликвидирана само час, след като е била отвлечена.

Планът на похитителите е бил да поискат откуп за Мирослава от сестра й, чийто приятел скоро получил голямо имотно завещание и сума от около 500 000 лева. Майката на Мирослава сподели, че все още не вярва, че намереният труп е на дъщеря й, тъй като е необходимо да бъдат направени множество изследвания.

Откриха тялото на Мирослава от Перник самоуби се задържан за убийството й
netinfo

Около 6.00 часа тази сутрин край местността „Планиница" в Перник екип от служители на Отдела за борба с организираната престъпност към местната полиция открили заровено в земята тялото на 18-годишното момиче. Мирослава бе в неизвестност от 7 ноември миналата година, когато изчезна след тренировката си по таекуондо в зала край стадион „Миньор" в Перник.

По думите на директора на областната дирекция на МВР Валентин Димитров задържаните за убийството на момичето били близки на семейството.

„36-годишният Стойчо Стоев от Перник пред служители на Института по психология разкри изцяло престъпната дейност по отношение на убийството на момичето, като във вторник вечерта се опита да посочи мястото, където детето е заровено. Това, което той е споделил най-искрено, без да бъде притесняван по никакъв начин, е, че момичето не е похитено с цел отвличане, а с цел убийство и след това да бъде поискан откуп. Те са я убили един час след като са я отвлекли. Причината за това е, че не са имали средства да се грижат за нея", уточни Димитров.

Откриха тялото на Мирослава от Перник самоуби се задържан за убийството й
netinfo

Стойчо познавал добре Мирослава и семейството й, а от известно време бил шофьор на Борислав, приятелят на сестрата на убитото момиче Елеонора. След задържането на Чочо във вторник вечерта, той направил пълни самопризнания за извършеното преди два месеца убийство. Тази сутрин след като било намерено тялото на Мирослава, Стойчо е заведен от полицията в дома си на улица „Тунджа" за повторен оглед, където той се самоубил с укривано в тоалетната лично оръжие. Началникът на полицията уточни, че мъжът не се е застрелял с пистолет на полицая, който го е придружавал: „Полицаите, които е трябвало да извършат обиска, влезли заедно с него в жилището. Той помолил да отиде до тоалетната, влязъл в малко помещение с белезници на ръцете отпред, където явно е имало укрит пистолет и се прострелял смъртоносно с един изстрел".

Стойчо е разведен с малка дъщеря. Преди около две години се е нанесъл в жилището, където е живеел до последно. „Беше добър човек", обясни момиче от блока, като допълни, че не го е познавала добре. Стойчо е живеел със своя приятелка на семейни начела, която, по непотвърдени данни, е работила като ветеринарен лекар.

По думите на Димитров извършителите са планирали отвличането от месец май 2011 година, като основната цел е била да получат парите от Борислав.

Майката на Мирослава Емилия Николова коментира, че през последните два месеца Стойчо не е прекъсвал контакта си със семейството. „Преди няколко дни дойде в нас, не знам поради каква причина, аз тъкмо си паркирах колата. Попита дали може да влезе и аз му казах да заповяда. Аз не знаех, че той е убиецът. Влезна, постоя вътре, ние си говорихме със съседки, след което стана и си тръгна. Все още не сме сигурни дали тялото е на Мирослава, въпреки че така твърдят от полицията, защото докато не се разпознае, не може да се каже, че е тя", добави още Емилия Николова.

Откриха тялото на Мирослава от Перник самоуби се задържан за убийството й
netinfo

Пред Дарик треньорът на Мирослава Иво Иванов коментира, че убитото момиче би могло да се съпротивлява на двама нападатели. По тази причина той допусна, че извършителите на престъплението са повече или са били познати на момичето.