Ревнив любовник уби жена с бухалка, 8 години затвор
Ревнив любовник уби жена с бухалка, 8 години затвор / netinfo
Ревнив любовник уби жена с бухалка, 8 години затвор
48829
Ревнив любовник уби жена с бухалка, 8 години затвор
  • Ревнив любовник уби жена с бухалка, 8 години затвор

Осем години затвор при първоначално строг режим на изтърпяване постанови Разградски окръжен съд за 27-годишен мъж, пребил от бой 36-годишната си любовница. Васил Ангелов от село Китанчево трябва да плати и кръвнина на съпруга на убитата от него Рефие Хамди в размер на 35 000 лв. и 50 000 лв. на 17-годишния й син, и двамата искаха по 150 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Ревност бил поводът за престъплението. Убиецът и убитата имали връзка от повече от година, макар и двамата да имат семейства, Васил е баща на 3 деца. На 9 юни миналата година Васил разбрал, че Рефие му изневерява с негов братовчед, заварил ги в местността „Старите мешета" между селата Здравец и Подайва. Братовчедът избягал, но жената не успяла, разгневеният мъж й нанесъл побой с бухалка. След това се изплашил и сам я откарал в Спешния център в Исперих, като след това си тръгнал. Жената починала 15 дни по-късно в разградската болница.

Двамата адвокати на убиеца настояха да бъде променена мярката за неотклонение на Васил Ангелов с домашен арест до влизане на присъдата в сила. Обясниха, че имал нужда от лечение, от 5-годишен имал паническо разстройство, а от няколко години и епилепсия. Докато слушаше присъдата подсъдимият се разтрепера и почти се разплака.

Съдия Теодора Нейчева обаче не уважи искането на защитата и остави в ареста убиеца.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.