Няма криза при сватбите във Варна, вече има записвания за 12.12.2012 г.
Няма криза при сватбите във Варна, вече има записвания за 12.12.2012 г. / sxc.hu

Криза при сватбите във Варна няма. Доказателство за това са цифрите, които показват, че през 2011 г. заветното „Да” са си казали 1394 влюбени двойки или с 3 повече спрямо предходната година. Безпаричните времена не са уплашили дори 82-годишен пенсионер, който на достолепната си възраст отново се е престрашил да мине под венчилото.

Радостната вест през 2011-та година е, че не е имало деца - кандидати да станат семейство, разкри пред Дарик Весела Великова, шеф на отдел “Радостна дейност” в обредния дом на Варна. „Тази година, подчертавам, не сме имали нито един брак от малолетни, с разрешение на съда. Т.е. бройте от 18 години нагоре”, каза Великова.

Твърдението, че за любовта няма граници, се доказва и от смесените бракове. През миналата година семейство с чужденец са създали 94 души или с 16 повече спрямо предходната година. Най-екзотичните зетьове и булки са били от Австралия, Китай, Индия, Филипините, Южна Корея. Според Великова смесените бракове са нещо напълно нормално, като се има предвид, че доста от младите хора вече работят и учат извън България.

Специалистът допълни, че със смесени бракове е приключила миналата 2011 г. „В последния ни сватбен ден на 30 декември имахме три сватби, всичките с чужденци. „Да” си казаха три българки с германец, косовар и нигериец”, спомня си Великова.

Бракове, в които един от младоженците е чужденец, е имало и в днешния първи работен ден на Обредния дом във Варна.  От петте нетърпели влюбени двойки да се оженят, две са били смесени – българи и руснаци. „Рускинята и българинът, които днес сключиха брак, са само на 21 години”, разкри Великова. Да се оженят на днешния ден, са избрали и 64-годишен младоженец и 7 години по-млада от него булка.

Ако се чудите дали тази година да минете под венчилото, знайте, че макар и да е високосна, 2012-та според астролозите е подходяща за заветното „Да”. Бракът ще бъде силен за съпрузи, които комбинират в живота две доста противоположни неща - бурна сексуалност и невинна романтичност.

Нумеролозите все още са направили прогнозите си какво ще донесе на бъдещите семейства емблематичната дата 12.12.2012 г., но две двойки вече са побързали да си запазят час в ритуалната зала. Независимо какво ще кажат звездните спецове, не трябва да се забравя, че това е последната огледална дата за това столетие, на която може да се венчаете. Шанс, който не бива да се пропуска, макар всички да знаем, че числата не са достатъчни, за да бъдем щастливи.