Отварят бул.Генерал Колев напролет
Отварят бул.Генерал Колев напролет / Дарик Варна

Ремонтът на затворения участък от бул."Генерал Колев" ще продължи поне до края на март. Това съобщи за Дарик Стоян Димитров, шеф на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

В средата на януари ще бъде открита строителната площадка за реконструкция на затворения участък и междублоковото пространство между бул.„Ген. Колев" и улиците „Драва чех", „Чаталджа" и „Цар Асен". Срокът за завършване на обекта ще е 90 работни дни, като лоши метеорологични условия биха могли да забавят строителството, обяви Стоян Димитров.

В края на номеври ул."Генерал Колев" бе затворена за движение на автомобили, в отсечката между улиците „Чаталджа" и „Д-р Железкова". Тогава от Общината обявиха, че отсечката ще остане затворена до Нова година заради ремонтни дейности и реконструкция на ВиК мрежата.

Ремонтите са част от проект на стойност 7,374 млн. лв., спечелен от Община Варна по Оперативна програма "Регионално развитие". След реконструкцията бул."Ген. Колев" ще се сдобие с 4 ленти в участъка над ул."Чаталджа". На кръстовището с ул. „Царевец" пък ще бъдат поставени светофари.

Вече е готов мостът, чрез който ще стане възможно движението по северното платно на „Царевец". Стойността на проекта е 700 000 лева и се финансира от общинския бюджет. Съоръжението е с дължина 21,60 и ширина 11 метра. След реконструкцията в района двете платна на улицата ще станат еднопосочни, като по южното движението ще е в посока бул."Осми приморски полк".

Завършено е и кръговото кръстовище на изхода от Алея Първа по пътя за Златни пясъци. Вечер движението на автомобили там се подпомага от специални лампи в асфалта. Технологията се прилага за първи път във Варна. Възможно е да се използва и занапред при строителството на улици във Варна, разкри шефът на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Предстои в средата на новото кръстовище да бъде поставен монумент с формата на котва.