Назначават още двама заместник-кметове в община Сливен
Назначават още двама заместник-кметове в община Сливен / Дарик Сливен, архив

Петима зам.-кмета ще има община Сливен. Досега назначените зам.-кметове са по икономическа политика и финанси, устройство на територията и строителството и хуманитарни дейности. От 1 февруари 2012 година ще бъдат назначени зам.-кметове по икономическо развитие, програми проекти и международно сътрудничество и по общинска собственост и околна среда. Общинските съветници одобриха общата численост и структура на общинската администрация в Сливен.

 В момента тече конкурс за длъжността Секретар на общината. По думите на кмета на Сливен Кольо Милев структурата е съобразена с настояването на финансовия министър, което е с препоръчителен характер, за 15% оптимизация на числеността на общинските администрации. „За радост бройката, която се редуцира е малка - около 14 души", подчерта Милев.  Щатът постепенно ще бъде подбиран, за да може да бъдат назначени работещи, знаещи и можещи кадри, информира още кметът. 

В общата структура ще бъде открит и Център за административно обслужване на Сливенски минерални бани. Общата численост и структура на общината от 1 февруари ще е 347 души.