Излезе брой 7 на училищния вестник „В@З Буки Веди на СОУ Иван Вазов
Излезе брой 7 на училищния вестник „В@З Буки Веди на СОУ Иван Вазов / archiv.DarikNews

Излезе от печат брой 7 на училищния вестник „В@З Буки Веди" на СОУ „Иван Вазов".

Малко училища в страната могат да се похвалят с такава духовна рожба и същевременно голяма придобивка - училищен вестник, който се списва от ученици. Една година е крехка младенческа възраст за човека, когато той прави първите си плахи и неуверени крачки. Нашият вестник обаче за една година придоби сериозен творчески  опит, обогати се, израсна. С всеки брой става все по-зрял и по-интересен. Неговите основни рубрики „На прицел", „Тема на броя", „Репортер", „Пристрастия" отразяват най-значимите събития от училищния живот.  А в СОУ „Иван Вазов" винаги има за какво да се разкаже. 

Интересният стил на кандидат-журналистите се харесва на младежката аудитория. Снимковият материал, цветните илюстрации, интригуващите заглавия правят от вестника желано четиво за малки и големи. Учениците, които с желание и ентусиазъм пишат статии за вестника, винаги разчитат на помощта и съвета на Радинка Иванова - преподавател по български език и литература и консултант на редакционния екип, и Йончо Йончев -  учител по информатика.

От 20 декември брой 7 на училищния вестник може да бъде закупен от всички щандове за вестници в града. В него  можете да прочетете интервю с Анна Цолова - журналистка от btv и бивша възпитаничка на нашето училище, как отбелязахме 1 ноември - Ден на народните будители и Хелоуин, уважаваме ли родния си език и още много интересни новини. В този брой стартира интересна игра, която стимулира учениците да четат и да знаят, а същевременно предлага  като награда за победителя екскурзия, осигурена от ТА „Сънрайз травъл".

 Желаем на редакционния екип успехи и все по-широка читателска аудитория