Ученици подредиха благотворителен базар в подкрепа на 14-годишния Иван
Ученици подредиха благотворителен базар в подкрепа на 14-годишния Иван / снимки: Хуманитарна гимназия

За шеста поредна година учениците от Хуманитарната гимназия във Велико Търново организираха благотворителен базар в подкрепа на 14-годишния Иван Василев.

Към каузата на гимназистите „Да помогнем на Иван" се присъединиха ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ, който е възпитаник на училището, преподаватели и студенти от специалността „Китайска лингвистика", както и представители на българо-китайската търговско-промишлена палата.

Ученици подредиха благотворителен базар в подкрепа на 14-годишния Иван
netinfo

Учениците от XI клас изненадаха съучениците и гостите на събитието с ръчно изработени украшения. Аранжирани бяха десетки рисунки и картички с коледни сюжети. Всеки клас имаше свой щанд, на който подреди кулинарни изкушения и ателиета за разкрасяване. Учителите също показаха умения и изработиха лакомства, накити и украса за новогодишната маса, апликации и атрактивни интериорни предложения.

Бащата на 14-годишния Иван, д-р Любомир Василев, лично дойде да изрази своята благодарност, че ученици на възрастта на неговия син са съпричастни към каузата за лечението на момчето, което страда от детска церебрална парализа.

Събраната сума от 200 лева е скромна, но учениците обещаха да продължат да помагат на Иван и през следващата година.