Тайбе Юсеин се пребори за Спортист на Русе-2011
Тайбе Юсеин се пребори за Спортист на Русе-2011 / Дарик Русе Ахмед Алиев

Състезателката по борба Тайбе Юсеин стана спортист на Русе за 2011 година. Тя успя да се наложи в оспорвана надпревара с още 11 спортисти в анкетата на вестник „Утро” и Община Русе. Тази година Тайбе Юсеин стана световна шампионка за девойки, спечели сребърен медал на европейското първенство за жени и бронзов медал от европейското за девойки. 

Тайбе Юсеин се пребори за "Спортист на Русе-2011"
netinfo

Втори се наредиха световните вицешампионки на двойка каяк Береника Фалдум и Даниела Недева, а трети е каякарят Мирослав Кирчев, спечелил квота за участие на олимпийските игри в Лондон.
Тайбе Юсеин се пребори за "Спортист на Русе-2011"
netinfo


След тях класацията са световният шампион за професионалисти във версия Универсална боксова организация Алексей Рибчев, лекоатлетката Венелина Венева с квота за олимпиадата в Лондон, капитанката на баскетболния отбор Дунав 8806 Зорница Костова, съотборничката й Шарел Алън, двойката по акробатика Благовест Караджов-Марти Миланов, състезателката по борба Елина Васева и боксьорът Айрин Исметов. Призът "треньор на годината" заслужено взе наставникът на баскетболния отбор "Дунав 8806" Георги Божков. Баскетболният тим пък бе определен за отбор на годината.
Тайбе Юсеин се пребори за "Спортист на Русе-2011"
netinfo