Стара Загора ще има Коледна елха на децата от Европа
Стара Загора ще има Коледна елха на децата от Европа / Радка Минчева, архив

Европа Директно - Стара Загора заедно с ученици, включили се в кампанията „Размяна на коледна украса" ще украсят Коледната елха на децата от Европа. Играчките са ръчно изработени от малчугани между първи и четвърти клас от цяла Европа.

Това ще бъде заключителния етап на инициирания от Europe Direct Llangollen в Уелс ежегоден проект. В него за първи път се включиха шест училища от България. Всички те са от Стара Загора, а именно: НУ „Димитър Благоев", II ОУ „Петко Рачев Славейков", V ОУ „Митьо Станев", СОУ „Васил Левски", СОУ „Железник" и СОУ „Христо Смирненски".

В „Размяна на коледна украса" взеха участие общо 198 училища от 17 различни страни-членки на Европейския съюз. Те бяха разпределени в 7 различни групи. Всички учебни заведения размениха помежду си ръчно изработени играчки и украшения за Коледната елха, както и характерни за съответната държава Коледни обичаи, песни, рецепти, поздравления. Всяко училище предостави кратка и любопитна информация за региона и възпитаниците си.

Всички желаещи малчугани и техните родители са добре дошли да се включат в украсяването на Коледната елха на 17 декември от 11.30 часа край ледената пързалка пред Парк Мол в Стара Загора.