Раздадоха даренията, събрани в кампанията Всяко дете има нужда от усмивка
Раздадоха даренията, събрани в кампанията Всяко дете има нужда от усмивка / снимки: ВТУ

Студенти и граждани се включиха за втори път в дарителската кампания „Всяко дете има нужда от усмивка", организирана от Студентския съвет и Фейсбук страницата на Великотърновския университет. 

Близо един месец продължи кампанията, в която студенти, преподаватели и граждани имаха възможност да дарят дрехи, обувки, играчки и книги за домовете за деца от Великотърновска област.

Даренията се събираха в Ректората и Пети корпус всяка сряда, четвъртък и петък от студенти и доброволци. И тази година лица на кампанията бяха ректорът проф. Пламен Легкоступ и деканът на Педагогическия факултет доц. Розалия Кузманова.

Раздадоха даренията, събрани в кампанията "Всяко дете има нужда от усмивка"
netinfo

По време на кампанията събраните дрехи, обувки и занимателни игри са сортирани, а една част от тях,  за деца от 1 до 3 години, бяха откарани  в дома за медико-социални грижи в Дебелец, където лично ректорът проф. Легкоступ и доц. Кузманова връчиха дарението. За децата имаше и изненада от студентите-педагози, които бяха подготвили празнична музикална програма.

Останалата част от даренията са предоставени на отдел „Закрила на детето" - Велико Търново, където ще бъдат разпределени и дарени на нуждаещи се семейства.

Проф. Легкоступ оцени кампанията като много успешна, тъй като по думите му, тя е успяла да обедини не само цялата академична общност, но и гражданите на Велико Търново в една благородна кауза.