Операта и театърът – на престижни гастроли
Операта и театърът – на престижни гастроли / dariknews, Варна

Престижни турнета предстоят и на оперната, и на театралната трупа, разкри Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна.
Държавна Опера Варна ще покаже какво може в  най-голямата зала в Брюксел „Форест Национали”, която побира 5000 зрители. В три поредни дни – 28, 29 и 30 декември – точно в навечерието на Новата година в сърцето на Европа ще бъде представен спектакълът „Набуко”. Първото представление вече е продадено, похвали се Даниела Димова и изрази надежда, че общо 15 000 зрители ще гледат варненското изпълнение на прочутата опера на Верди. Покани за представлението с отпечатано лого „Варна – европейска столица на културата 2019” са получили много евродепутати, дипломати и хора на изкуството.

На гастрол ще отиде и трупата на ДТ „Стоян Бъчваров”, но през първия месец на новата година. Най-новият спектакъл по Шекспир на режисьора Пламен Марков „Ричард Трети” ще бъде показан на пловдивската публика на 23 януари. На следващия ден - 24 януари – варненските театрали ще играят на сцената на Народния театър "Иван Вазов”.

Именно „Ричард Трети” е предложението на Варненския театър за наградите „Икар” в не една категория, припомни Даниела Димова.