Ученици от СОУ „Иван Вазов” , отново с инициативата „Да дарим радост”
Ученици от СОУ „Иван Вазов” , отново с инициативата „Да дарим радост” / archiv.DarikNews

Учениците от 12-б клас на СОУ „Иван Вазов” в Плевен с класен ръководител Галина Димитрова отново подеха инициативата „Да дарим радост” .

Началото на благотворителната кампания беше обявено на 21 ноември – Деня на християнското семейство и ще продължи до 21 декември.

В навечерието на Коледа учениците призовават всички да помогнат на децата от Дом за медико-социални грижи за деца до 3 години, като им подарят дрехи, играчки, книжки. Събират се и пари в поставената за тази цел урна във фоайето до входа на училището, с които ще се закупят пюрета, памперси и други вещи от първа необходимост.

Припомняме, че през миналата година учениците събраха много предметни дарения и близо 1000 лв, с които закупиха най-необходими неща за децата. В обръщението си дванайсетокласниците призовават своите приятели и съученици да дарят една чудесна Коледа на малките сирачета, да отключат душите и сърцата си за тези, които най-много го заслужават.

На 23 декември учениците от 12-б клас ще посетят своите приятели от Дома за медико-социални грижи и ще им подарят събраните и закупените вещи. В следващия брой на училищния вестник „В@з Буки Веди” те ще направят подробен отчет на събраните и изразходени средства.

Нека всеки, който желае да дари радост на децата, да се присъедини към инициативата на дванайсетокласниците. Нали и нашата Коледа ще бъде по-щастлива, ако сме подарили радост на някого!