Възможно е в Сливен да има Музей на бойната слава
Възможно е в Сливен да има Музей на бойната слава / Дарик - Сливен, архив

 

Музей на бойната слава е възможно да бъде създаден в Сливен. Вероятно той ще бъде изграден в района на бившите казарми близо до паметника на Седми конен полк - „Орлето”.

„Имаме вече такава идея и тя ще се реализира със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и всички родолюбиви и неправителствени организации” – съобщи кметът на Сливен Кольо Милев. Той допълни, че като се направи план на целия район, ще се види как такъв музей ще се впише в общия вид и кое място ще е целесъобразно, дори е възможно да се направи и допитване до гражданите.

Темата за Музей на бойната слава в Сливен излезе на дневен ред след като стана ясно, че няколко танка „Майбах” от Втората световна война, възстановени в Сливен, ще бъдат предоставени за Музея на бойната слава в Ямбол.

„Интересното е, че някои частни фирми в София си подготвят мини-музеи, а ние, люлката на Трета армия да не можем да покажем нищо на младото поколение. Затова аз съм „за” - както за изграждането или възстановяването на Дом на офицерите и сержантите от запаса и резерва, така и за такъв музей” – категоричен е Кольо Милев.