Неизвестни подпалиха десетина коли в столичния кв. „Младост”
Неизвестни подпалиха десетина коли в столичния кв. „Младост” / снимка: Impact Press Group, архив
Неизвестни подпалиха десетина коли в столичния кв. „Младост”
47595
Неизвестни подпалиха десетина коли в столичния кв. „Младост”
  • Неизвестни подпалиха десетина коли в столичния кв. „Младост”

10 автомобила изгоряха в столичния квартал "Младост". Първият сигнал е бил подаден в полицията малко след 22 часа, а последният - 45 минути след полунощ, обяви началникът на 7-о Районно управление на полицията Ани Петрова.

На мястото били изпратени екип на пожарната, авто-патрул и дежурна-оперативна група от 7-о РУП.

От полицията обясниха, че работят по различни версии, като някои от тях са, че палежите са предизвикани от футболни фенове или от пиромани.

Късно снощи на тел. 112 бил получен сигнал за горящи три автомобила в кв. "Младост 3" срещу бл. 321. На мястото полицаите установили, че умишлено са запалени автомобилите - "БМВ", "Ситроен Саксо" и "Рено Меган". Установено е частично обгаряне на колите по предната им част.

След по-малко от час били опожарени още три автомобила пред бл. 319 - "Форд Фокус", "Мерцедес" и "Тойота". Около 00,45 ч. в полицията отново бил получен сигнал за опожарени коли в същия квартал - на паркинга между блоковете 219 и 220.

До момента полицията смята, че 4 от автомобилите са запалени умишлено, като 3 от тях са напълно изгорели, обясни Ани Петрова.

По думите на Петрова, до момента няма установена връзка между потърпевшите собственици на автомобилите. Те са на различна възраст и с различен социален статус. 4 от колите са били застраховани в една и съща компания, но версията за война между застрахователите е слабо вероятна, обясни още тя.

Точно преди 1 седмица отново в кв. "Младост" са били запалени 6 автомобила, но щетите тогава били много по-малко.

До момента не е установена връзка между двете престъпления, но от полицията обясниха, че почеркът на извършителите е един и същ.