Светофарът свети само червено в „Лека форма на тежка депресия”
Светофарът свети само червено в „Лека форма на тежка депресия” / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Светофарът свети само червено в „Лека форма на тежка депресия”
47589
Светофарът свети само червено в „Лека форма на тежка депресия”
  • Светофарът свети само червено в „Лека форма на тежка депресия”

Светофарът свети само червено в новия спектакъл по Станислав Стратиев в Сатиричния театър „Алеко Константинов” - „Лека форма на тежка депресия”, постановка на Йонко Цонев и Светослав Пеев. Премиерата е на сцена „Щастливеца” на 1 декември, съобщиха от театъра.

„Лека форма на тежка депресия” е колаж по прозата на Стратиев от 90-те години. В спектакъла са включени и фрагменти от пиесата „От другата страна” в изпълнение на Никола Анастасов - в ролята на Старецът.

В представлението светещ на червено светофар събира заедно Паскал (Светослав Пеев), Мара (Росица Александрова), Йеремия (Веселин Цанев) и Миро (Ивайло Калоянчев). Докато чакат и се забавляват с разсъждения върху неуредиците и абсурдите на съвременната ни действителност, компания им правят група улични музиканти (в ролите са актьорите Милена Аврамова, Мартин Каров и Петко Каменов). Чакането се проточва, времето минава, а светофарът продължава да свети без промяна червено...

„Лека форма на тежка депресия” е третият спектакъл  т програмата на Сатирата „70 години от рождението на Станислав Стратиев” (след „Максималистът” на Гаро Ашикян и „Животът, макар и кратък” на Василена Радева). Това е петата премиера на театъра за сезона, като и петте представления са по български текстове, отбелязват от трупата.

Светослав Пеев гостува в Следобедния блик на Дарик. Слушайте в аудиофайла