Стартират конкурсите за училищни директори от новата година
Стартират конкурсите за училищни директори от новата година / dariknews.bg/архив

Конкурсите за директори на над 40 общински училища в Пловдивска област ще започнат в началото на следващата година. Това съобщи за Дарик радио новият началник на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Иванка Киркова.

Очакваше се конкурсите да стартират през октомври, но бяха отложени. Участието на бившата шефка на ведомството Павлинка Кацарова в предизборната кампания като кандидат за втори мандат общински съветник остави Инспектората в изчаквателна позиция. След официалното обявяване на новия началник Иванка Киркова със заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов, администрацията в РИО ще започне да отхвърля забавените задачи.

В предстоящата надпревара ще трябва да бъдат избрани директори за Английската гимназия, където ексшефката Мариана Генчева бе уволнена и на нейно място временно е Пенка Стайкова. След пенсионирането на Кирчо Атанасов, начало на Математическата гимназия отново е Ивайло Старибратов, който също ще трябва да се яви на конкурс. Във Френската гимназия ситуацията е същата - създателката на училището Нели Вачкова излезе в пенсия.